Overblijven

Download: Inschrijfformulier TSO 2018-2019

Het overblijven of de Tussenschoolse Opvang (TSO) op basisschool De Lètterdoes is ingesteld om kinderen de gelegenheid te geven in een prettige en veilige sfeer te kunnen eten, spelen en tot rust te komen onder een pedagogisch verantwoorde leiding. We vinden overigens wel dat de Tussenschoolse Opvang vrije tijd is van de kinderen en het deelnemen aan activiteiten is dan ook vrijwillig en naar keuze. Hierbij aansluitend wordt het nemen van initiatieven door de kinderen zelf, voor een prettige invulling van de Tussenschoolse Opvang, dan ook zoveel mogelijk gestimuleerd.

De Tussenschoolse Opvang is in het bijzonder bedoeld voor kinderen van ouders die werken of studeren en daardoor niet zelf hun kind kunnen opvangen tussen de middag of kinderen die te ver van school wonen om in de middagpauze naar huis te kunnen.

eten en drinken

Organisatie
Als de kinderen overblijven, moeten ze zelf hun eten en drinken meenemen. Voor iedere ouder is het natuurlijk heel verschillend wat er in zo’n lunchtrommel zit. Het advies is dat u uw kind in ieder geval niet teveel meegeeft, maar gewoon datgene wat hij/zij normaal gesproken ook thuis zou eten. Eventueel een gezonde snack als extraatje erbij is natuurlijk prima!
Als uw kind als vaste overblijver een keer niet overblijft kunt u, vanaf groep 3, dit melden door een briefje te schrijven. Als uw kind het briefje aan de overblijfkracht geeft, weet deze dat uw kind niet overblijft. Bij ziekte is het voldoende dat de leerkracht op de hoogte is.
Overal waar mensen en kinderen bij elkaar komen, zijn er regels en afspraken. Bij u thuis zijn er weer andere regels dan bij de sportclub, de school, het zwembad en ook bij het overblijven. Hoewel we bij de Tussenschoolse Opvang een minimum aantal regels en afspraken hanteren zijn ze er toch. Als u kind voor de eerste keer de Tussenschoolse Opvang bezoekt, kunt u hier naar vragen.

Overblijfkrachten
De overblijfkrachten werken op basis van vrijwilligheid. Zij ontvangen hiervoor een vergoeding volgens de vrijwilligersregeling. Deze vergoeding wordt betaald uit de opbrengsten van de TSO De Lètterdoes. Medewerkers worden getraind als overblijfkracht. Hieraan wordt veel aandacht aan besteed. Onze overblijfkrachten zijn allen zeer gemotiveerd om het overblijven op een professionele manier plaats te laten vinden. Onder het kopje Overblijfkrachten stellen de overblijfkrachten zich aan u voor.

Veiligheid
Overblijfkrachten hebben tevens de mogelijkheid om de cursus EHBO te volgen. Bij de Tussenschoolse Opvang op onze school is er altijd minimaal één gediplomeerd EHBO-er van de overblijfkrachten per bouw bij de leerlingen aanwezig. Daarnaast zijn er in school ook altijd BHV-ers (bedrijfshulpverlening).

Handboek
Alle overige zaken die betrekking hebben op de Tussenschoolse Opvang zijn beschreven in het handboek Tussenschoolse Opvang, die op te vragen is bij de directie en de coördinator Tussenschoolse Opvang juf Bianca.

Contact
Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen dan kunt u contact opnemen met de overblijfcoördinator juf Bianca. e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MosaLira

mosalira